">
Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

02164668800

COLD BREW KAHVE (SOĞUK DEMLEME KAHVE) NEDİR, NASIL YAPILIR?

COLD BREW KAHVE (SOĞUK DEMLEME KAHVE) NEDİR, NASIL YAPILIR?
15-06-2022 tarihinde eklendi.
Yaz sezonu gelirken filtre kahveler de yavaş yavaş yerini cold brewe bıraktı. “Yazın kahve mi içilirmiş, soğuk bir şeyler getirin” diyenler için cold brew hakkında merak edilen ve bilinmeyenleri tek tek yazdık. Bu yazıda cold brew nedir, cold brew nasıl yapılır gibi soruların cevabını bulabilirsiniz. Ayrıca cold brew satın almak yerine evde nasıl cold brew yapabileceğinizi de detaylıca açıkladık.
 
Soğuk demleme dediğimizde aslında iki temel yöntem çıkıyor karşımıza. Bunlardan ilki "Cold Brew” diğeri ise "Cold Drip” olarak adlandırılan yöntemler. 
 
Cold Brew, Cold Drip yani Türkçe adıyla soğuk demleme kahvenin soğuk suyla demlenmesi veya demlenmiş kahvenin soğutulması yoluyla elde edilen kahvedir. Tadını topraktan fincana her adımda uygulanan yöntemlerle değiştirebilen kahve işin içine soğuk kelimesi girdiğinde önümüze yeni yeni kapılar açıyor. 
 
Kahvenin suya geçişinde su sıcaklığı bir katalizör yani hızlandırıcı görevi üstleniyor. Sıcak su ile kahve içerisindeki yağlar ve tatlar hızlıca çözülüp kendisini suya teslim ediyor. İş soğuk suya gelince bu katalizör ortadan kalktığı için bu sefer demleme süresini uzatmaktan başka şans kalmıyor geriye. Ayrıca öyle her tat da suya geçemiyor. Böylece ortaya apayrı bir lezzet çıkıyor.
 
Afiyet Olsun...
 

COLD BREW NEDİR?

Cold brew, Türkçe karşılığıyla soğuk demleme anlamına gelir. Kalın öğütülmüş kahve çekirdeklerinin, soğuk suyun içerisinde uzun bir süre bekletilerek demlenmesiyle elde edilen kahveye cold brew kahve denir. Yaklaşık 20 saatlik bir demlenme süresi vardır.

Kullanılan çekirdeklerin ince veya orta boyutta öğütülmesi, cold brewin kostik tatlara daha basit bir dille acı bir tada sahip olmasına sebep olur. Bu yüzden özel olarak çekilmiş, kalın öğütülmüş kahveler kullanılır. Bu sayede çok daha tatlı ve hoş tadım notaları ortaya çıkar.

 

COLD BREW NASIL YAPILIR?

Cold brew yapmanın birden fazla yolu var. Bu yöntemleri kendi içinde profesyonel ve amatör olmak üzere iki başlığa ayırabiliriz. Kafenizde müşterilerinize servis etmek veya şişelere doldurup işletmenizde satmak istiyorsanız profesyonel yöntemleri tavsiye ederiz. Eğer birçok insan gibi yalnızca dolabınızda serin ve ferahlatıcı bir kahvenin olmasını istiyorsanız amatör yöntemler sizin için en iyisi olacaktır.

Sıcak kahve demlemeleri için sayısız kahve demleme ekipmanı bulunurken, cold brewde daha az seçenek karşımıza çıkıyor. Bu nedenle size en uygun ekipmanı bulmak çok kolay olacak!

 

PROFESYONEL YÖNTEMLER

Bizim de tercih ettiğimiz ve size tavsiye edebileceğimiz iki profesyonel yöntem var. Bunlar için, kullanılan yönteme özel demleme ekipmanını temin etmeniz gerekiyor.

COLD DRİP İLE COLD BREW NASIL YAPILIR?

Üç hazneden oluşan cold dripper en iyi sonucu alacağınız yöntemlerden biri. En üst hazneye buzlu su, ortadaki hazneye kahve koyuluyor ve demlenen kahve en alttaki haznede birikiyor.

Cold brewde 1 lt su için yaklaşık 65 gr kalın öğütülmüş kahve kullanılır ve 12-20 saat arası bir sürede tamamlanır. Yapılışını aşama aşama tek tek inceleyelim;

Taft Coffee Cold Drip Kulesi

  • Cold dripperın orta haznesine, kahve taneciklerinin suya karışmaması için yuvarlak ve düz bir filtre kağıdı koyun. Filtre kağıdının, cam kenarlara iyice yapışması ve kağıt tadının kahveye geçmemesi için demlemeden önce mutlaka kağıdı ıslatın.
  • Orta hazneye tarttığınız 65 gr kahveyi yerleştirin ve bir kaşık yardımıyla kahveyi düzleyin. Daha sonra az önce kullandığınız filtre kağıdından üç dört tane daha alın ve kahvenin üstünü tamamen bu filtre kağıtlarıyla kaplayın. Bu sayede damlayan su direkt kahveye temas etmez ve her taneciğe eşit şekilde yayılır.
  • En üst hazneye toplam 1 lt olacak şekilde soğuk su ve buz ekleyin. 500 ml su, 500 gr buz kullanabilirsiniz fakat bu kahvenin aşırı soğuk su yüzünden yanmasına sebep olabilir. Acı tatlardan arınmak için 800 ml soğuk suya 200 gr buz koymanızı tavsiye ederiz.
  • Ekipmanın suyu damlatma süresini 2-3 saniyede bir damla olacak şekilde ayarlayın.
  • Tüm su tükendiği zaman alttaki hazneyi alın ve şişelere boşaltın. Cold brewiniz hazır, dolaba koyup dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
 

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.