">
İlgili Alt Kategoriler
Costa Rica HB Tarrazu kahve çekirdeği, iki okyanus arasında kalan ve bu avantajını en iyi şekilde değerlendiren Kosta Rika ülkesinde yetişmektedir. Konumunun sağlamış olduğu avantajları en iyi şekilde değerlendiren Kosta Rika, hem kahve üretimini hem de kahve kalitesini her geçen gün daha da arttırmaktadır.
Kosta Rika bölgesinde kahve üretiminin başlaması ile 1983 yılında IHCAFE aracılığı ile üretilen çekirdek, 1985 yılında sarı meyveli bir Catuai halini almasını sağlamıştır. Böylelikle de üretimler hızlı bir şekilde artış göstermiştir. Yapısının kısa olması ve hasat esnasında işçilere fazla iş yükü bindirmemesinden dolayı da bölgede kahve alanında çiftçilik yapan birçok kişi tarafından tercih edilmeye başlamıştır. Meyvesi ise ülke genelinde sıklıkla karşılaşılan bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Genlerindeki özelliklerden dolayı oldukça da lezzet kuvveti yoğun bir meyvedir.
Costa Rica HB Tarrazu kahvesinin çekirdekleri ve diğer türler 8 farklı bölgede yapılmaktadır. Bu bölgelerdeki yükseklik seviyesi ise 1.471 metre olmaktadır. Kahvenin büyük bir gelir kaynağı oluşturmasından dolayı da kahve hasat mevsimi gelmesi durumunda bu alanda çalışan işçi sayısı 3 katına kadar çıktığı gözlemlenmektedir. Bu kadar yoğun bir artış olmasına rağmen çoğu zaman işçi bulmakta zorlanılmakta ve çevre şehirlerden işçiler için geçim kaynağı oluşmaktadır.
Costa Rica HB Tarrazu kahvesinin çekirdekleri okyanus bölgesinin avantajlarını en iyi şekilde kullanılması sonucunda ortaya çıkmış lezzetli bir kahve çeşididir. Bundan dolayı da dünya genelinde kullanımı ve de talebi her geçen gün sürekli olarak artmaktadır. Bunun yanı sıra içerisinde bulundurmuş olduğu limon, çikolata, kırmızı meyveler, yeşil limon ve karamel gibi aromatik yapısı sayesinde de kişilerin farklı bir kahve kültürünün oluşmasını da sağlamaktadır.
HB Tarrazu kahvesi, içerisinde bulundurmuş olduğu aromatik yapıların güçlü olmasından dolayı asidite oranı da oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra gövdesinin orta olması ise kahvelerde aranan özelliklerden biri olmaktadır. Asidite oranının yüksek olması ve içerisinde bulundurmuş olduğu aromatik yapılar ne kadar içim sertliğini yüksek olarak gösterse de tam aksine hafif bir içime sahiptir. Böylelikle gün içerisinde bir bardaktan fazla içilmesi durumunda herhangi bir hazımsızlık hissinin ortaya çıkmasına neden olmamaktadır.
Costa Rica HB Tarrazu kahvesini günümüzde demlemek için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında profesyonel kahve makineleri de bulunmakta ya da filtre kağıtları ile yavaş yavaş demlenmeler de yer almaktadır. Ancak bunların yanı sıra günümüzde kahve demleme için en iyi sonucu veren ve sıklıkla kullanılan yöntem ise French Press ile demleme yöntemi de sıklıkla tercih edilenler arasındadır.
HB Tarrazu kahvesini French Press ile demlemek için sıcak veya soğuk demleme yöntemi, kişinin kahve zevkine göre değişmektedir. Ancak asidite oranı yüksek olmasından dolayı sıcak demlemeler esnasında doğru sürede yapılması kahvenin lezzetini büyük bir oranda etkilemektedir. Bu yüzden de sıcak demlemelerde 4 ila 6 dakika arasında demleme süresi tutulmasına özen gösterilmesi tavsiye edilmektedir.
Ancak yine de damak tadınıza ve de kahve içim zevkinize göre ayarlayabilir, farklı demleme sürelerini deneyerek aradığınız tadı yakalayabilirsiniz.
%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.
%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER
Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.
KREDİ KARTIYLA ÖDEME
Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.
7X24 BİZE ULAŞIN
Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.
Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.