">
Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

02164668800

Ekvador Loja Kahve Çekirdeği

Ekvador Loja Kahve Çekirdeği
15-04-2022 tarihinde eklendi.
Ekvator Loja kahve çekirdeği, Latin Amerika’nın kuzeyinde bulunan Ekvator’da yetişir. Ekvator, Büyük Okyanus kıyısında olması nedeniyle kahve meyvesinin yetişmesi için gerekli olan yüksekliğe ve iklim koşullarına sahip bir ülkedir. Bu özelliği, kaliteli kahvelerin yetişmesini sağlar.

Ekvator Loja kahve çekirdeği, Latin Amerika’nın kuzeyinde bulunan Ekvator’da yetişir. Ekvator, Büyük Okyanus kıyısında olması nedeniyle kahve meyvesinin yetişmesi için gerekli olan yüksekliğe ve iklim koşullarına sahip bir ülkedir. Bu özelliği, kaliteli kahvelerin yetişmesini sağlar.

Loja kahve çekirdeği, bin 450 metre ile 2 bin metre arasındaki yükseklikte yetişir ve hasadı Haziran ve Nisan ayları arasında yapılır. İşlem sürecinde yıkanan kahve, paketlenerek satışa sunulur.

Ekvator Loja Kahve Çekirdeğinin Özellikleri

Ecuador Loja kahve çekirdeği, kahve meyvesinin yetiştirildiği bölgede bulunan şeftali, kavun ve diğer dut ailesindeki meyvelerden aromalarını alır. Böylece diğer kahve çeşitlerine göre farklı bir tada sahip olur. Meyvelerden gelen aromatik yapı nedeniyle asidite oranı yüksek olan Ekvator Loja kahve çekirdeğinin gövdesinin tam olması, kahve severler tarafından sevilen bir özelliktir. İçim sertliği dengelidir. Böylece herhangi bir rahatsızlık hissetmeden gün içerisinde birden fazla fincan tüketilebilir.

Ekvator Loja Kahve Nasıl İçilmeli?

Ekvator Loja kahve çekirdeği, çeşitli demleme yöntemleriyle iyi sonuçlar verir. Sıcak demlemenin yanı sıra soğuk demleme de yapılabilir. V60 ve Chemex gibi manuel demleme yöntemleri kullanılacaksa 1 gram kahve için 18 gram su kullanılmalıdır.

Ayrıca kahvenin demlenmesinin ardından içine eklenen çeşitli kremalar, şekerler ve süslemelerle kahveyi zenginleştirmek mümkündür.

Ekvator Loja kahve çekirdeği, çikolata tadı dışında yumuşak meyve tonları sevenler için de uygundur.

Ekvator Loja Kahve Çekirdeğinin Tarihçesi

Ekvator Loja kahve çekirdeğinin tarihi 1800’lü yıllara dayanır. Ekvator, 1800’lü yılların başlarında Portekiz ve İspanya hükümetleri tarafından sömürge altında bulunurken kahve dikimleri yapılmaya başlanır. 1860 yılında Manabi bölgesinde Loja kahve meyvesinin üretiminin başlanır. Sonra ülke genelinde kahve meyvesi yetiştirilmeye başlanır. Ülkenin okyanus kıyısında olması ve And Dağları’nın havasından etkilenmesi kahve üretimi için uygun bir bölge olmasına imkân sağlamıştır.

Ekvator’un en büyük ihracat ürünü kahvedir. Kahve, kendisiyle aynı ortamda yetişen bitkilerin tadını da harmanlama özelliğine sahiptir. Bu nedenle kahve ağaçları, genellikle meyve ağaçlarıyla birlikte dikilir.

Ekvator Loja Kahve Çekirdeği Coffee Beans’te

Coffee Beans, yeşil çiğ kahve çekirdekleri, kavrulmuş kahve çekirdekleri, filtre kahve, espresso, premium kahve, kahve ekipmanları ve Türk kahvesi ürün gruplarıyla geniş bir yelpaze ile hizmet veriyor. Coffee Beans’te Ekvator Loja kahve çekirdeğinin yanı sıra, 25’i aşkın farklı ülkeden özel olarak seçilen yöresel kahve çekirdeklerini bulabilirsiniz.

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.