">
İlgili Alt Kategoriler
Indonesia Sumatra kahvesi günümüzde kahve tüketiminin her geçen gün artması ile birlikte farklı tatlar arayan kahve severlerin tercih ettiği bir tür haline gelmiştir. Üst düzey kalitesinin olması ve farklı bir yapısının olmasından dolayı ise ilk defa içen birçok kahve severe farklı bir deneyim yaşatmaktadır.
Endonezya’da üretilen bu kahve çeşidi 17. yüzyıl başlarında tanınmaya başlanmıştır. Böylelikle de tropik ikliminden de yararlanılarak dünya genelinde üst düzey kahve üreticiliği yapılmasını sağlamaktadır. Sumatra kahvesi ise yetiştirilmiş olduğu Sumatra adasından adını almaktadır. Indonesia Sumatra kahvesi genellikle ıslak kabuklama denilen bir yöntem kullanılarak tüketici ile buluşturulması sağlanmaktadır.
Indonesia Sumatra kahvesi farklı bir yapısı olmasından dolayı dünya genelinde farklı bir yetiştirilme ve işlenme aşaması karmaşık olan bir kahve türüdür. Bundan dolayı da diğer kahve türlerinden kendinin ayrılmasını sağlamaktadır. Sumatra kahvesi işlenme aşamasında kullanılan Giling Basah adı verilen özel bir teknik kullanılmaktadır. Bu tekniğin seçilmesinin sebebi ise farklı nem içeriğine sahip olması olmaktadır. Giling Basah tekniğinin işlem aşamaları ise şunlardan oluşmaktadır:
-Sumatra kahvesinin çekirdekleri özenli bir şekilde temizlenmektedir.
-Temizlenme aşamasında ayrılmış olan kahve çekirdekleri mayalanmaları için sulama işlemlerinden geçirilir.
-Sulama işlemi tamamlandıktan sonra ayrılan kahve çekirdekleri 1 gün su içerisinde dinlenmeleri için bırakılır.
-Çekirdekler sudan çıkarıldıktan sonra kurutma işlemi yapılır. Bu aşama da ise en az yüzde 50 oranında neme sahip olmaları sağlanmaktadır. Kurutma işleminden sonra ise en az yüzde 25’e düşürülür.
-Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra ise makinelerden geçirilerek çekirdeklerinin yeşil rengi ortaya çıkması sağlanmaktadır.
-Son bir defa yapılmak üzere kurutma işlemine geçirilir ve daha sonrasında nem oranı yüzde 11’e düşürülmüş olur.
Nem oranın yüzde 11’e düşmesinden dolayı Sumatra çekirdekleri daha fazla nem oranına sahip olmaktadır. Nem oranının fazla olması ise kahve tadının kendine özgü ve diğerlerinde olmayan farklı bir tadın ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
Indonesia Sumatra kahvesi nem oranı yüksek bir kahve olmasından dolayı farklı tatlar denemek isteyen kahve severler tarafından tercih edilebilmektedir. Bunun yanı sıra düşük asidite yapısının bulunmasından dolayı ise kahve sevmeyen birçok kişinin bile içim esnasında güzel bir deneyim yaşamasına yardımcı olmaktadır.
Indonesia Sumatra kahvesi kakao ve tütsü tadım noktaları bulunmaktadır. Bununla birlikte gövdesinin orta ile tam arasında olmasından dolayı da çoğu kahve sever tarafından tercih edilmesini sağlayan bir özelliğe sahiptir. İçim sertliğinin güçlü olmasından dolayı da kahvelerde şeker kullanan kişiler tarafından tercih edilmektedir.
Sumatra kahvesi asidite oranının hafif olmasından dolayı gün içerisinde birden fazla bardak tüketmeye elverişli bir tür olmaktadır. Böylelikle de herhangi bir doygunluk hissi vermemektedir. Demlenme esnasında ise French Press olsun veya filtre kahve makinası kullanılsın her iki durumda da kişilerin kahve hazzını en yüksek seviyede almasını sağlamaktadır. Böylelikle de kahve severlerin, kahve keyfi esnasında hem farklı bir deneyim kazanmasını hem de hafif içimi sayesinde rahatsız olmamasını sağlamaktadır.
%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.
%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER
Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.
KREDİ KARTIYLA ÖDEME
Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.
7X24 BİZE ULAŞIN
Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.
Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.