">
Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

02164668800

Kahve Tadımı (Cupping) Nasıl Yapılır? İşte Kahve Tadım Kılavuzu!

Kahve Tadımı (Cupping) Nasıl Yapılır? İşte Kahve Tadım Kılavuzu!
31-12-2021 tarihinde eklendi.
Coffee Beans olarak en lezzetli kahveleri Türkiye’nin her yerindeki kahve tutkunlarına ulaştırırken bir yandan da kahveye dair bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşmak istedik.

Coffee Beans olarak dünyanın her coğrafyasından en lezzetli kahveleri Türkiye’nin her yerinden kahve tutkunlarına ulaştırırken, aynı zamanda kahveye dair merak edilenleri, bilinmesi gerekenleri de sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Tıpkı bir kahve gurmesi gibi kahve tadımı yapabilmeniz, lezzetli ve iyi kahvenin kokusunu, tadını kolayca ayırt edebilmeniz, dost sohbetlerinde adeta bir guru gibi herkesi kendinize hayran bırakmanız için temel bir kahve tadım kılavuzu hazırladık. Yazımıza geçmeden önce Türkiye’nin her yerinden online kahve siparişi verebilmek için tıklayın.

Eğer hazırsanız güzel bir fincan kahve eşliğinde sizler için hazırladığımız yazının tadını çıkarmaya başlayabiliriz.

Elimize aldığımız her fincan kahvenin bize hissettirdiklerini tanımlamaya, anlatmaya çalışırken, hislerimize tercüman olacak, kahveyi nitelendirecek sözcükleri bulmakta zorlanırız. Kahve tadımını temel birkaç aşamada sınıflandırabiliriz. Aroma, Asitlik, Lezzet ve Son olarak tanımlayabileceğimiz bu aşamaları ve iyi kahvenin kriterlerini anladıktan sonra siz de bir kahve gurmesi olabilirsiniz.

1-Aroma

Kahve tadımının ilk aşaması olan Aroma, demlenmesi için öğütülen kahveden, demlendikten sonra fincandan odanın içine yayılan kokuların burnumuzla buluştuğunda yarattığı o ilk his ve duygu olarak tanımlanabilir. Oluşan bu ilk hissiyat kahvenin tadı ve asitliği hakkında ilk izlenimlerimizin oluşmasına yardımcı olur. Bu sayede meyve hislerini, bitkisel aromaları, topraksı karbon tonlarını tanımlayabilecek hale geliriz.

 

2-Asitlik

Asitlik kahve tadım (Cupping) işleminin ikinci aşamasıdır. Bir kahvenin asitliğinin olmaması demek o kahvenin donuk ve cansız olduğu anlamına gelir. Ancak bir kahvenin asitliğinin rahatsız edici seviyede bir ekşiliğe neden olmaması gerekir. Kahvenin içerisindeki aromaları sıkıştıran bir kıvamdaki asitlik ideal asitliktir. Kahveyi yudumlamaya başladığınız andan itibaren içmeye devam etmek istemenizi sağlayan temel unsur kahvenin asitliğidir. Unutulmamalıdır ki keyifli bir kahve içiminin yolu kıvamı yerinde bir asitlikten geçer.

3-Gövde

Gövde aşaması kahve tadımının üçüncü adımıdır ve basitçe tanımlamamız gerekirse kahvenin damağımızda, dilimizde kendisini hissettiren yoğunluğu, özgül ağırlığıdır. Kahvenin yoğunluğu asitlerin ve aromanın gücünün daha hissedilir olmasını sağlar. Gövdenin narin ve hafif hissedildiği bir kahve ne yazık ki hayal kırıklığı yaşamanıza sebep olabilir. Kahvenin demlenmesi için seçilen yöntem, doğru öğütülmesi gibi durumlar gövde üzerinde belirleyicidir.

4-Lezzet

Kahve tadımı (Cupping)’nın dördüncü evresi ise lezzet değerlendirmesidir. Kahvenin lezzetini değerlendirirken asitliğini, gövdesini ve aromasını birlikte değerlendirip bu kriterlere göre karar vermeliyiz. Dengeli, kaba, temiz ve karmaşık gibi terimler ya da patates gibi, sirke gibi veya çimenli benzeri ifadeler olumsuz değerlendirmelerimizi yansıtır.

5-Son

Kahve tadımının son evresi bütün kriterleri tamamladıktan sonra kahvenin damağınızda bıraktıkları, midenizde uyandırdığı hissiyattır. Bu aşamada içtiğiniz kahve size mutluluk da vermiş olabilir pişmanlık da… Siz de Coffee Beans ile hem dünyanın en lezzetli kahvelerini sipariş edebilir hem de blog sayfamızda yer alan yazılardan edindiğiniz ipuçlarıyla kahve keyfinizi maksimize edebilirsiniz.

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.