">
Facebook ile BağlanHoşgeldin Ziyaretçi Giriş Yap Kayıt Ol Siparişim Nerede? Bize Ulaşın

Sipariş ve Destek:

02164668800

Kahve Tüketimine Dair Doğru Bilinen Yanlışlar

Kahve Tüketimine Dair Doğru Bilinen Yanlışlar
21-01-2022 tarihinde eklendi.
Hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen kahve ile ilgili bilgi kirliliği yaşanıyor. Peki doğrusu nedir? sizler için hazırlandı.

Kimimiz aromalı sever kimimiz sert ama hepimizin ortak noktası kahve tutkusu. Şehir hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen kahveyle ilgili olarak zihinlerimizde bir bilgi kirliliği yaşanıyor. İnternet doğru bildiğimiz yanlışlarla dolu. Peki doğrusunu öğrenmenin zamanı gelmedi mi? Dünyanın tüm coğrafyalarından en lezzetli kahve çekirdeklerini, ülkenin dört bir yanındaki kahve tutkunlarına ulaştıran Coffee Beans sizler için hazırladı.

Sert Kahvelerin Kafein Oranı Daha Mı Yüksek?

Çifte kavrulmuş acı kahvelerin diğerlerine kıyasla daha fazla kafein içerdiğine dair yaygın ve bir o kadar da yanlış bir inanç var. Aksine kahve kavruldukça içindeki kafein de yanıyor ve muhtemelen daha az kafein içeriyor.

Kahve Uykusuzluğa Neden Olur Mu?

Kahve içerisindeki kafein hepimizin bildiği gibi uyarıcı bir maddedir. Bu özelliğinden ötürü de bizi uyanık tutacağı düşünülür. Fakat zannedilenin aksine kafein insan vücudundan en hızlı atılan maddelerden biridir ve bu yüzden uykusuzluğa neden olmaz. Yani gün içerisinde tüketeceğimiz 2 ya da 3 fincan kahve bizi geceleri uykusuz bırakmaz. Ancak uyumadan hemen önce içilen kahve belli düzeyde uykusuzluğa neden olabilir. Bir bardak kola ve bir fincan kahvenin içerdiği kafein miktarı birbirlerine çok yakındır.

Kafein Sağlığa Zarar Verir Mi?

Pek çok insan kafeinin farklı sağlık sorunlarına neden olacağını düşünür. Ancak sanılanın aksine kafeinin insan bedenine faydalarından söz edebiliriz. Tabii ki “abartmadan ve yeterli miktarda tüketilirse”… Kafein insanların hafızasına iyi gelmekle kalmıyor ve kararında tüketildiğinde Parkinson ve karaciğer kanseri benzeri hastalıklara yakalanma riskini de önemli ölçüde azaltıyor.

Kahve Strese Neden Olur Mu?

Sınav haftalarında, yoğun iş stresi altında boğulduğumuz anlarda elimiz kahve fincanlarına gider. Stresli anlarda sığındığımız kahvenin halk arasında stres yapıyor zannedilmesi bundandır. Ama aksine kahve rahatlatıcı ve konsantrasyon arttırıcı bir içecek olduğu için stres anlarında kahveye ihtiyaç duyuyoruz.

Kahve, Kahve Çekirdeğinden Mi Yapılır?

Çoğu insan kahvenin ilk evrede çekirdek halinde bulunduğunu sanır ancak bu bilgi de teknik olarak yanlış bir bilgidir. Böyle düşünmemizin sebebi yalnızca görünüşünün çekirdeğe benziyor olması. Oysaki kahve çekirdeği olarak adlandırdığımız şey Rubiaceae familyasına ait bir bitki olan kahve bitkisinin tohumlarıdır.

Coffee Beans günün en lezzetli anı olan kahve molalarınızda sizlerle birlikte olmaya devam ediyor. Ürünlerimize göz atmak ve Türkiye’nin her yerinden tek tıkla online kahve siparişi vermek için tıklayın.

%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.

%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER

Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.

7X24 BİZE ULAŞIN

Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.

Kampanya ve indirimlerden haberdar olun.

Size yardımcı olmamızı ister misiniz?

X

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.

Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.