">
İlgili Alt Kategoriler
Kahve sadece günlük hayatımızın keyifli bir rutini değil aynı zamanda pek çok kültürde kendisine yer edinmiş önemli bir unsur. Bu nedenle başta resim olmak üzere sanatın pek çok dalındaki eserlerde kahve figürüne rastlamak mümkün… Her ülkenin sanatında kahvenin kültürel dokulara ne denli sirayet ettiğinin izlerini görebilirsiniz. Kahvenin sunulma biçimi ile kahvehanelerin yıllardan bu yana evrimine kadar her şeyi izleyebildiğimiz eserlerde sanat ve kahve kokulu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Öyleyse Coffee Beans’in eşsiz kahve çekirdeklerinden hazırlanan ürünlerine göz atabilir ve Türkiye’nin her yerinden sipariş verebilirsiniz. Kahveleriniz hazırsa yolculuğumuz başlıyor.
Bu tabloda kahve keyfi yapan bir Osmanlı kadını ve kendisine ikramda bulunan hizmetkârını görüyoruz. 18. yüzyılın ilk yarısında yapıldığı bilinen bu tabloda elinde kahve fincanı tutan kadının içerisinde resmedildiği kıyafetler dönemin ruhunu ve modasını yansıtıyor. Sanat camiasındaki dedikodular bu tablonun Jean Baptiste Vanmour’a ait “Sedirde Kahve İçen Türk Kızı” isimli eserin örnek alınarak yapıldığı yönünde.
Resmin sol tarafında konumlandırılan ve dizlerinin üzerinde hizmet ederken resmedilen kadın ise resmin ilgi çekici diğer unsuru. Osmanlı kadının başında yer alan büyük ve ihtişamlı başlık da resmin sivrilen bir başka yönü. Dönem eserlerinde Osmanlı’yı hep ihtişamla ve gösterişle ifade eden ressamların zihninde Osmanlı algısının bu şekilde olduğu anlaşılıyor. Bu başlığın 17.yy’da Osmanlı İmparatorluğu’na ziyarette bulunan Hollandalı ressam Cornelis’in kitabındaki serpuşlu kadın illüstrasyonundan esinlenildiği tahmin ediliyor.
18. yüzyıla gelindiğinde yine Jean Baptiste Vanmour’un, tuval üzerine yağlı boya kullanarak yaptığı bu resimde haremden bir sahne ile karşılaşıyoruz. Harem yaşantısının önemli parçalarından biri olan kahve, ikramda bulunan kadınlar, fal bakanlar ve kahve içen kadınlar bol çeşitlilik içeren bir ekosistemde kendi doğallıkları içinde resmedilmişler. Saray hayatını yansıtan gösterişli elbiseler, başlıklar ve mücevherlerle bezeli olan bu eser Osmanlı’daki harem yaşantısına dair elimizdeki en çarpıcı imgelerden biri.
Daniel Valentine Rivierenin takvimler 1840’lı yılları gösterirken resmettiği tahmin edilen Fenerli Rum Kadınlar isimli bu tablo karışık teknikler kullanılarak hazırlanmış. Tabloda hem dönemin yaşam stilini yansıtacak unsurlara yer verilmiş hem de oryantalist bir üslup benimsenmiş. Sedirde uzanmakta olan bir Osmanlı kadını ve ona hizmet etmekte olan muhtemelen köle ya da bir çeşit hizmetkar görülüyor. Rum evinin sarı duvarları son derece dikkat çekici. Kahve takımları, ahşap sehpalar dönemin sade dekorasyon anlayışını ele veriyor. Önceki tablolarda saray yaşantısını görürken burada saray dışında bir rum evine konuk oluyoruz ve gayri Müslim halkın yaşantısı hakkında daha çok fikir sahibi oluyoruz.
20.yüzyıla yaklaşırken 1880 yılında, Jules Joseph Lefebvre’nin yağlı boya ile resmettiği bu tablo her dönem sanatseverlerin, eleştirmenlerin ve koleksiyonerlerin ilgisini çekti. Resimde duvarın önünde elinde kahve tepsisiyle poz veren genç kadın, açık renkli ve bolca işlemelerle süslenmiş elbisesi ve de elindeki sürahi, fincan takımı gibi aksesuarlarla, dönemin yoksul kadınlarına bir örnek teşkil ediyor.
Asırlardır her kültürde kendisine özel bir ritüel var eden kahve, halen daha gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Siz de kahve keyiflerinizi daha lezzetli hale getirmek için Coffee Beans ürünleriyle tanışabilirsiniz.
%100 GÜVENLİ ALIŞVERİŞ
Tüm alışverişlerinizde güvenle ödeme sağlayabilirsiniz.
%100 ORİJİNAL ÜRÜNLER
Tüm ürünlerimiz ilgili üreticiden size orijinal olarak satılır.
KREDİ KARTIYLA ÖDEME
Tüm alışverişlerinizde kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz.
7X24 BİZE ULAŞIN
Uzman E-Ticaret personelimize her zaman ulaşabilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.
Detaylı bilgiye Aydınlatma Metni sayfamızdan erişebilirsiniz.